Renault Clio la a 5-a generație

| |

Modelul Clio al mărcii franceze Renault a fost lansat în 1990 și a devenit dea lungul timpului cel mai bine vândut model al brandului. În Aprilie 2019 a fost prezentată a 5-a generație a acestui model care în România va avea un preț de pornire de 11.900 de EURO (TVA inclus).

Motorizare

Motorizările pe noul Clio sunt destul de generoase, oferta fiind una completă. Toate modelele de motoare pe benzina sunt noi iar împreună cu cele diesel oferă o putere cuprinsă între 65-130CP.

Aspect și dotări

Noul Clio va fi disponibil în 4 variante: Life, Zen, Intens și R.S. Line. Dotările și echipamentele sunt destul de generoase încă de la versiunea Life, dotări precum iluminarea Renault LED Pure Vision, pachetul de siguranță activă și pasivă sau ecran TFT de 4,2″ și geamuri electrice față.

Designul exterior respectă forma și dimensiunile generației a 4-a. Noul Renault Clio vine totuși cu modificări ale liniilor și a siluetei care oferă un aspect mai matur. Noile elemente cromate aplicate în partea frontală și a iluminării LED oferă un aspect Premium. Mașina este cu 30 mm mai joasă față de generația anterioară pentru a crește aerodinamicitatea. Portierele din spate au în continuare mâner ascuns, oferind mașinii un aspect sportiv.

Interiorul suferă însă modificări drastice începând de la tapițerie și scaune până la instrumentele de bord și sistemul infotainment. Calitatea materialelor folosite este de asemenea mai bună, oferind clientului ocazia de a personaliza(configura) interiorul în două culori.

Navigație și multimedia

Pe partea de navigație și multimedia Renault a surprins în mod plăcut, punând la dispoziție ca opțiune un display touchscreen de 9.3 inch, cel mai mare display folosit de brandul francez până acum.

EASY LINK este sistemul de Infotainment folosit de Renault pentru noul Clio. Acest sistem cuprinde toate funcțiile multimedia, navigație și de întreținere a mașinii. A primit un feedback foarte bun legat de viteza de navigare prin meniu, sensibilitatea la atingere și ușurința cu care te obișnuiești cu funcțiile lui. Desigur conectivitatea Apple CarPlay și Android Auto nu avea cum să lipsească. Pe panoul frontal sunt disponibile două porturi USB pentru încărcarea telefoanelor sau a altor dispozitive.

Date tehnice – Renault Clio 1.0 TCe 100 CP Man5

Preţ – Disponibil din toamna lui 2019

Combustibil – Benzină 

Cilindree cmc – 999

Putere – 100 CP 

Cuplu – 160  Nm

Cutie viteze – Manuală 5 trepte

Acceleraţie 0-100 km/h s11.8 

Viteză maximă – 187 km/h

Date tehnice – Renault Clio 1.3 TCe 130 CP AT7

Putere – 130 CP

Cuplu – 240 Nm

Cutie viteze – automată cu 7 trepte

Lungime – 4050 mm

Lăţime – 1798 mm

Înălţime – 1440 mm

Viteză maximă – 187 km/h

Greutate – 1178 kg

Ampatament mm – 2583

Volum rezervor – 42 litri

Volum portbagaj – 391 litri

Previous

Totul despre iGO

Verificarea RCA se va putea face și electronic

Next

Lasă un comentariu