Verificarea RCA se va putea face și electronic

| |

Norma nr. 20/2017 privind asigurările RCA din România a fost modificată si completată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar în noua formă, dovada icheierii asigurării RCA se va putea face și în format digital.

„Astfel, la articolul 10, punctul 11 se arată că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate o constituie: litera a) poliţa de asigurare RCA şi contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport de hârtie sau în format electronic” a menționat ASF într-un comunicat oficial.

Totodată și șoferii din afara EU și a Elveției vor putea face dovada RCA in acest mod. Deasemenea tot o dovadă a poliței RCA este și verificarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, verificare făcută de către agenții de poliție la locul

Modificările vor intra în vigoare în termen de trei zile de la data publicării acestora în Monitorul Oficial al României.

Previous

Renault Clio la a 5-a generație

Imagini oficiale cu noile generații Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway

Next

Lasă un comentariu